Kundtjänst 08 - 732 00 20

Cart0

SKÖTSELRÅD

TEAK (ODLAD OCH ÅTERVUNNEN)
För att få en vacker patina/silvergrå färg rekommenderar vi att man inte oljar teaken. Vill man ändå gärna behålla den bruna teakfärgen får man olja teaken, gärna 2 gånger per år. Använd en trasa och gnid in oljan. Oljan måste vara för utomhusbruk. På så sätt tar man inte för mycket olja för då kan möbeln bli glansig.  Oljningen sker i skugga och torrt väder. Svårt smutsad teak slipas med fint sandpapper. Lättare smuts tvättas bort med vatten och milt diskmedel eller rengöringsmedel för teak. Högtryckstvätt får ej användas! Blöt teaken en stund innan rengöring så att ytan mjuknar en aning. Om träfibrerna rest sig efter rengöring slipas ytan lätt med fint sandpapper.

KONSTROTTING
Konstrotting rengörs med fuktig trasa och konstrotting conditioner eller ett milt diskmedel. Högtryckstvätt får inte användas! Möblerna kan med fördel förvaras utomhus vintertid eftersom de tål ner till -25 grader, gärna under ett möbelskydd. Däremot behöver man ta in dynorna. Konstrottingen är genomfärgad och därför UV-resistent så den bleks inte av solen.

ROSTFRITT STÅL
Rostfritt är stainless, inte stainfree, på engelska, vilket är något missvisande. Det kan uppstå rostliknande fläckar när möbeln står ute i fuktigt klimat, vilka torkas av med vatten eller olja med en grov trasa. Det finns även specifika rengöringsmedel,
Rust Remover och Rust Preventer, för rostfritt stål.

DYNOR OCH KUDDAR
Sunbrella - Detta tyg är en båtdynsväv som är 100% UV-beständig och absolut det bästa tyget på marknaden för utomhusbruk. Maskintvätt 40C, ej torktumling. Fläckar avhjälps med Vanish innan tvätt.

Polyester – Vårt polyestertyg har en mycket god färgäkthet och en hög slitstyrka. Förvara gärna dynor i en dynbox eller dynbag när du inte använder dem så håller de sig fräscha. Handtvätt, ej torktumling eller kemtvätt.

PARASOLLER
Vill du minska risken för att parasollet blir solblekt, missfärgat eller smutsigt är det lämpligt att använda ett parasollskydd när du inte använder det. Använder du inte parasollskydd riskerar du att duken blir ”randig” i nerfällt läge p g a till exempel solblekning.
Tänk på att parasollet skall vara fastsatt med skruven som sitter i parasollfoten. Lämna inte parasollet uppfällt när du åker hemifrån eller vid kraftig vind. Du har två års garanti på ditt parasoll mot fabrikationsfel, observera att garantin INTE gäller när ett parasoll blåser sönder.

PLASTVÄV BATYLINE (OBS! ENDAST FIBER STHLM)
Denna plastväv kräver minimalt med underhåll. Möbeln tvättas vid behov med milt rengöringsmedel eller med specifikt rengöringsmedel för plastväv.

BETONGKRUKOR

Vi tillverkar våra krukor i två olika material. De mindre krukorna tillverkas i enbart betong medan de större tillverkas av en blandning av betong och armerad glasfiber. Detta gör vi för att de större krukorna ska bli lättare att hantera.
Viktigt att tänka på när man planterar, använd MYCKET lecakulor i botten. Det gör att krukorna dräneras ordentligt, och det är mindre risk för sprickbildning.

När det gäller betongkrukor, är det ofta samma sak som med rödlera, fukt kan samlas i porerna och spränga krukan. För vinterförvaring bör krukan placeras under tak eller täckas över, för att eliminera ev. risk för sprickbildning av is- eller vattensprängning.

 

 

 

 

 

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information