Kundtjänst 08 - 732 00 20

Köp- och leveransvillkor

 

Leveransvillkor*

När du handlar hos oss på Formlagret godkänner du våra köpvillkor, därför är det viktigt att du noga läst igenom villkoren innan du genomför ditt köp.

Normal leveranstid är cirka 5-7 arbetsdagar. Under högsäsong kan det ta längre tid.

Vi skickar beställningar med Schenker. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget. I Storstockholm kör vi i regel med egna lastbilar. 

Om du som kund ber om en senarelagd leverans, aktiveras din betalning hos Klarna 2 veckor efter att dina varorna är klara för levernas från vårt lager. Formlagret ansvarar för varorna fram tills transportbolaget hämtar varorna från vårt huvudlager.

Alla leveranser med Schenker bokas med avisering. Om ni av någon anledning inte kan ta emot varorna så debiteras ni frakt från leveransadressen till terminalen samt för ny utleverans.

Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till Schenker eller annan transportör och göra en skadeanmälan. Fotografera skadan och lägg tillbaka sedan tillbaka varan i sitt original emballage. Vikltigt, för att anmäla en transportskada måste ni som kund ha emballaget kvar för att bevisa att skadan uppståt under transport. Saknas emballaget förfaller transportförsäkringen eftersom skadan då kan uppstått på annat sätt.

Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till Schenkers eller transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med Schenker eller transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss. Har du beställt och inte kan ta emot din leverans så fakturerar vi dig för frakt av varorna tillbaka till vårt huvudlager.

Fraktkostnaden för en beställning debiteras efter hur långt detta är från vårt huvudlager. Ni väljer själv frakt i kassan. Kostnaden för frakten redovisas i kassan.

Montering, avemballering och bortforsling av emballage ingår inte. Leveransen sker under bestämd dag med 1 h avisering. Ingen tidsbokning. Om vi inte kan leverera på bokad dag, debiteras ny fraktkostnad.

Särskillda vilkor gäller för öar som Gotland / Öland och orter som inte är tillgängliga för vanlig trafik.  Kontakta oss för fraktkostnad till Gotland, Öland mm.

Ändra leveransadress

Du kan uppdatera din leveransadress fram tills dess att varan lämnar vårt lager. Efter sändningen lämnat vårt lager har vi inte möjlighet att uppdatera leveransadressen utan att det uppstår extra kostnader för er som kund. Detta gäller även för ersättningsvaror samt reservdelar.

 

Ångerrätt/Reklamation*

Vi följer lagen om distansavtal enligt Konsumentverkets rekommendationer. Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits (gäller ej vid specialbeställda varor). Det är alltid garanti på de produkter du köper (3 år för privatpersoner och 1 år för företag). Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid nya delar, däremot gäller inte garantin vid förslitningsskador eller felaktigt handhavande. Parasoller som blåst sönder eller fått brott i stagen omfattas inte av någon form garanti.

Reklamationer löses i första hand med reservdelar för att minska miljöbelastning med frakter.

Vid byte av felaktig produkt ansvarar du som köpare att produkten emballeras tillräckligt för tramsport med fraktbolag, Att använda utbytesvarans emballage anses som tillräckligt. Vid reklamation står Formlagret för normal transport. Dock ej från Öar eller likvärdigt svåråtkomliga platser som inte kan nås med normalt transport alternativ.

Vid ångerrätt så ordnar och betalar du själv returfrakten. För återbetalning - ange ditt postgiro-, bankgiro-, personkonto- eller bankkontonummer.

Varorna ska returneras i oanvänt skick i originalkartong. Har varor monterats/användts sker ett avdrag på 25% av varans pris.

 

Betalningsalternativ

- Klarna Checkout

Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna Checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna eller någon av Klarnas samarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan eller tjänsten görs direkt av butiken. Produkt- eller tjänstespecifika frågor ska därför riktas direkt till butiken.

Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ.
 

- Klarna Faktura
När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

 • Betalningstid - alltid 14 dagar
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
 • Ladda ner dina fakturor från klarna.se
 • Möjlighet till delbetalning

Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 50,00 kr samt dröjsmålsränta om 26.00 %. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte.

* Gäller ej för alla varor och tjänster, t ex. flygresor, evenemang och specialtillverkade varor.
 

- Klarna Konto
Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
 • Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
 • En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp
 • Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång

Vid ett köp om 10000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.

Läs mer: Allmänna villkor
Läs mer: Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation 

 

Personuppgiftslagen

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (PUL).

 

SMS-utskick

Det mobiltelefonnummer du anger i kassan kan komma att användas för SMS-avisering av leverans eller övrig kommunikation som rör din order.

 

Tvist

Eventuella tvister löses i första hand i diskussion med vår kundtjänst. Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer och hänvisar i övrigt till Europeiska kommissionens verktyg för tvistlösning på nätet: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information